اصول و روش آرایش رک

ارایش رک

آرایش رک مربوط به نحوه قرارگیری سرورها، کابل­­­رها و سوئیچ ­­­­­­­­­ها داخل رک م­ی شود که اگر اصول آن به‌درستی رعایت شود، خطایی در کار کارشناس شبکه و مدیر سرور ایجاد نخواهد شد. اما سوال اینجاست که چگونه می­ توان اصول مربوط به رک شبکه را شناخت و آنها را در پیاده­ سازی سرور به­ کار برد؟ برای پاسخ به این سوالات در این مقاله با ما همراه باشید. زیرا قصد داریم تا علاوه ­بر پرداختن به سوال مطرح‌شده، در رابطه با اجزای شبکه و مشخصات رک نیز با شما صحبت کنیم.

برای پیاده­ سازی رک سرور باید چه مراحلی را طی کرد؟

پیاده­ سازی رک به طی­ کردن مراحل زیادی همچون برنامه ­ریزی، مشخص ­کردن تجهیزات مورد نیاز رک، رعایت اصول کابل­ کشی، کمربند و لیبل­ گذاری بستگی دارد. به همین دلیل در ادامه با ما همراه بمانید. زیرا قصد داریم به تشریح و بررسی موارد گفته­ شده بپردازیم و شما را با مراحل اصولی اجرای رک آشنا کنیم.

 با برنامه­ ریزی و اصول آن آشنا شوید.

زمانی که صحبت از اتاق سرور و آرایش اصولی رک به­ میان می­آید، برنامه­ ریزی از اولین مرحله ه­ایی است که باید به آن بپردازید. زیرا تا وقتی هدف دقیقی برای این موضوع نداشته باشید، قادر به کنترل شرایط نخواهید بود. این برنامه­ ریزی شامل تعیین مشخصات رک و سایر اجزای شبکه می­ شود که برای مشخص­ کردن آنها باید کار را با ابعاد رک، کشیدن نقشه شبکه و تعیین محل پیاده ­سازی آن شروع کنید. باید بگوییم که دلیل این امر به زیرساخت های شبکه و نوع سفارش کارفرما بستگی دارد. زیرا این ۳ فاکتور تعیین­ کننده میزان ظرفیت و کارکرد کل شبکه هستند که باید از سوی شما برنامه­ ریزی شوند.

تجهیزات مورد نیاز ارایش رک شبکه را مشخص کنید.

بعد از طی­ کردن مرحله اول نوبت به انتخاب تجهیزات مورد نیاز می­رسد. منظور از تجهیزات همان فن‌ها، پنچ­ پنل­ ها و باکس ­های فیبر نوری هستند که قرار است در ادامه آنها را برای شما شرح دهیم.

چرا در اجرای رک نباید وجود فن را نادیده گرفت؟

زمانی که سینی­ های رک زیاد می­ شوند و تعداد اجزا و کابل­ ها افزایش پیدا می­کند، میزان حرارت در رک بالا رفته و موجب افزایش مصرف برق خواهد شد. علاوه­ بر این ممکن است که تجهیزات شبکه دچار آسیب شوند که هیچ یک از موارد گفته ­شده مقرون ­به ­صرفه نیستند. به همین دلیل استفاده از خنک­ کننده­ ها داخل اتاق سرور می ­توانند از بروز چنین پیامدهایی جلوگیری کرده و هزینه­ های مصرفی شبکه را کاهش دهند.

استفاده از پنچ پنل شبکه و فیبر نوری.

پنچ پنل فیبر نوری یکی دیگر از وسیله­ های کاربردی است که در اجرای اصولی رک از آن کمک می­ گیرند. زیرا وجود آن باعث می­ شود تا مدیریت کابل­ ها و پورت­ ها ساده­ تر شده و فضای داخل رک افزایش یابد. به همین دلیل اکثر سازمان­ هایی که علاقمند به ارتقا سرور خود در سال­های آینده هستند در همان ابتدای کار اقدام به نصب پنچ پنل فیبر نوری می­کنند. ممکن است بپرسید که این تصمیم چه ارتباطی به ارتقای سرور دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که کاربرد اصلی این وسیله در بالا بردن تراکم رک است. پس خیلی دور از ذهن نیست که فضای بیشتر قادر است تا امکان ایجاد تغییرات مختلف و ارتقا سرور را در فواصل زمانی متفاوت در اختیار شما قرار دهد.

رعایت اصول کابل­ کشی شامل چه قوانینی می­شود؟

کابل­ کشی یکی از مسائلی است که اگر طبق قوانین و اصول آرایش رک سرور پیاده­ سازی نشود، کارشناس شبکه و مدیر سرور را متحمل سختی­ های زیادی می­ کند. به همین دلیل برای مدیریت آن قوانین و روش­ های زیادی تعریف کرده­ اند که این قوانین شامل توزیع صحیح کابل­ کشی، مدیریت افقی و عمودی کابل­ ها می­ شود که در ادامه آنها را برای شما تعریف خواهیم کرد.

منظور از توزیع صحیح کابل­ کشی چیست؟

همان­ طور که پیش­تر اشاره کردیم برای مدیریت کابل­ ها از وسیله ای به­ نام پنچ­ پنل استفاده می­ کنند. به­ همین­ دلیل زمانی که صحبت از توزیع صحیح کابل­ کشی به­ میان می­ آید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که بدون وجود پنچ­ پنل قادر به توزیع صحیح کابل­ کشی و استفاده از سوئیچ­ های بزرگ­تر نخواهید بود.

مدیریت افقی کابل ­ها

برای این منظور باید از وسیله­ ای به­ نام نگهدارنده افقی کابل استفاده کرد که به­ کار گیری این وسیله باعث می­ شود تا مسیردهی کابل­ ها بهبود یافته و از آسیب­ رسیدن به آن ها جلوگیری شود.

مدیریت عمودی کابل­ ها

مشابه آنچه در رابطه با کابل­ های افقی گفتیم، برای مدیریت کابل­ های عمودی نیز از یک وسیله استفاده می­ کنند که از بالا به پایین رک کشیده می­ شود. این وسیله که بیشتر برای کابل­ های قطور کاربرد دارد در محیط­ های ایستا و پشت قفسه می­ تواند نقش پررنگی در اجرای یک رک اصولی ایفا کند.

بست و لیبل­ گذاری آخرین مرحله ارایش رک هستند.

حال که شما را با تمام مراحل پیاده­ سازی یک رک منظم آشنا کردیم، نوبت به مرحله آخر آن می­ رسد. زیرا بدون اعمال این مرحله تمام فعالیت­ های قبل، ناتمام و ناقص باقی خواهند ماند. پس این نکته را لحاظ کنید که کمربند و لیبل، ۲ ابزار کاربردی در پیاده­ سازی شبکه هستند که به­ کمک آنها می­توان کابل­ ها را با کدهای رنگی و برچسب از یکدیگر تفکیک کرد. به این ترتیب فرقی نمی­ کند که ابعاد رک شما تا چه اندازه وسیع باشد، مهم این است که با استفاده از این ۲ ابزار در مرحله آخر، قادر به مدیریت کامل نظم در روند ارایش رک خواهید بود.

جمع ­بندی

یکی از مهم­ ترین نکاتی که در اتاق سرور و زیرساخت­ های شبکه باید به آن پرداخت، مدیریت درست در پیاده­ سازی آرایش رک است. دلیل این موضوع این است که اگر محفظه سرور به ­درستی با تجهیزات شبکه چیدمان نشود، نظارت آن توسط کارشناس شبکه و مدیر سرور سخت خواهد شد. علاوه­ بر این مسئله اتلاف انرژی و آسیب­ رسیدن به قطعات شبکه مطرح می­ شود که تحت هیچ شرایطی نمی­ توان از آنها چشم­ پوشی کرد. به همین دلیل توصیه ما به اکثر کسب و کارهایی که قصد راه­ اندازی یک سرور خصوصی دارند این است که ارایش رک شبکه را در اولویت قرار دهند. به این ترتیب هم در هزینه ­های مربوط به برق صرفه­ جویی خواهند کرد و هم طول عمر تجهیزات داخل رک را افزایش خواهند داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید